vanilloid-receptor-trpv1

Η τροφή που περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να περιοριστεί δραστικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

 

Πρόσφατες έρευνες και μελέτες έδειξαν ότι ένας συγκεκριμένος υποδοχέας των κυττάρων, ο υποδοχέας των βανιλλοειδών, γνωστός και ως TRPV1, όταν είναι ενεργοποιημένος μπορεί να προστατέψει το έντερο από τους καρκινικούς όγκους.

 

Στα πλαίσια της μελέτης τους, τροποποίησαν γενετικά ποντίκια ώστε να γεννηθούν με ανεπάρκεια στον TRPV1 και έτσι να είναι επιρρεπή στην εμφάνιση πολλαπλών όγκων στη γαστρεντερική οδό.

 

Στη συνέχεια τους χορήγησαν καψαϊκίνη, την ουσία που χαρίζει στις καυτερές πιπεριές τη χαρακτηριστική τους γεύση, προκειμένου να μελετήσουν τις επιδράσεις της στα κύτταρα του παχέος εντέρου που είναι κοινά σε ποντίκια και ανθρώπους.

 

Όπως διαπίστωσαν, η ουσία όχι μόνο μείωσε τον ρυθμό εμφάνισης όγκων, αλλά και παράτεινε τη ζωή τους κατά περισσότερο από 30%.