Η Care at Home προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον σε ολόκληρη την Αθήνα και τον Πειραιά, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των ασθενών με κινητικά προβλήματα ή αδυναμία μετακίνησης.

Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σας με τις πιο σύγχρονες λύσεις περίθαλψης, εύκολα και γρήγορα με ένα απλό ραντεβού!

Εμπιστευθείτε το έμπειρο νοσηλευτικό/ιατρικό προσωπικό μας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΥΡΟΚΑΘΕΤΗΡΩΝ FOLLEY

Σε ορισμένους ανθρώπους ο “μόνιμος” καθετήρας της ουροδόχου κύστεως αποτελεί τρόπο ζωής.

Καθετηριασμός ουροδόχου κύστεως πραγματοποιείται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Επίσχεση Ούρων
  2. Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΑΕΕ)
  3. Κακώσεις – Παθήσεις σπονδυλικής στήλης
  4. Υπερτροφία Προστάτη
  5. Νευρολογικές Παθήσεις – Παθήσεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

Αναλαμβάνουμε αλλαγή καθετήρων σε άντρες και γυναίκες.

ΑΛΛΑΓΗ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ (LEVIN)

Ο ρινογαστρικός καθετήρας χρησιμοποιείται σε άτομα που για κάποιο λόγο (π.χ. αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο) αδυνατούν να λάβουν τροφή, υγρά και φαρμακευτική αγωγή λόγω κατάργησης των αντανακλαστικών κατάποσης.

Παρέχουμε στο οικείο περιβάλλον ή στα άτομα που έχουν υπό την επίβλεψή τους ασθενείς όλες τις απαραίτητες συμβουλές για όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΥΠΟΚΛΥΣΜΟΙ (ΧΑΜΗΛΟΙ/ΥΨΗΛΟΙ)

Διακρίνουμε τον υποκλυσμό σε: χαμηλό και τον υψηλό.

Χαμηλός υποκλυσμός είναι η εισαγωγή υπακτικού διαλύματος στο έντερο από το ορθό.

Ο νοσηλευτής διενεργεί χαμηλό υποκλυσμό για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας ή της ενσφήνωσης κοπράνων, την προεγχειρητική κένωση του εντέρου και την ενδοσκόπηση (ορθοσκόπηση, κολονοσκόπηση, σιγμοειδοσκόπηση).

Υψηλός υποκλυσμός πραγματοποιείται με την εισαγωγή υπακτικού διαλύματος στο έντερο μέσω ενός καθετήρα αερίων από το ορθό.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ

Η κατάκλιση είναι ένα έλκος που δημιουργείται απ’ τη μακροχρόνια πίεση μιας περιοχής του δέρματος. Λόγω της πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία αυτής της περιοχής, τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο αδυνατούν να φτάσουν στα κύτταρα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή τους νέκρωση. Στην αρχή ίσως φαίνεται όπως ένα κάψιμο και τελικά ως ένα πυώδες τραύμα.

Οι κατακλίσεις μπορούν να ταξινομηθούν σε 4 στάδια σύμφωνα με το NPUAP (National Pressure Ulcer Advisory Panel) :

1 Στάδιο – Πίεση

2 Στάδιο –  Ισχαιμία

3 Στάδιο –  Ανοξία

4 Στάδιο –  Νέκρωση

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ (ΧΕΙΡ/ΚΑ -ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ)

Η περιποίηση των περισσοτέρων τραυμάτων μπορεί εύκολα να επιτευχθεί στο σπίτι, ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος και την περιοχή του τραύματος. Για την πλήρη αντιμετώπιση ενός τραύματος το ιατρικό πρωτόκολλο ορίζει τρία απαραίτητα στάδια:

1) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

2) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

3) ΕΠΟΥΛΩΣΗ

Αναλαμβάνουμε αλλαγές σε: Χειρουργικά και Ορθοπεδικά τραύματα.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΡΩΝ – ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΩΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΩΝ

Η διατήρηση του ισοζυγίου των υγρών από τον οργανισμό είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των κυττάρων. Η ενδοφλέβια χορήγηση υγρών συστήνεται σε ασθενείς που χρειάζονται για κάποιο λόγο ηλεκτρολύτες, θερμίδες, βιταμίνες ή και άλλες θρεπτικές ουσίες. Χορηγούμε Ορούς, Παρεντερική Διατροφή (ΤΡΝ) και Ενδοφλέβιες Αντιβιώσεις μέσω φλεβοκαθετήρα, port, picc line, ή κεντρικής φλεβικής γραμμής (σφαγίτιδα, υποκλείδιο, μηριαία).

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Αποτελούμε την πλέον εξελιγμένη εταιρεία στο χώρο της κατ’ οίκον περίθαλψης, διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Με την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες ακτινοπροστασίας, σύμφωνα με την Ε.Ε.Α.Ε., προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες απεικονιστικής Ιατρικής κατ’ οίκον ψηφιοποιημένες & Ψηφιακές ακτινογραφίες.

Ο ασθενής μας παραλαμβάνει άμεσα στο χώρο του ιατρική γνωμάτευση, φιλμ και cd. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής της εξέτασης στον θεράποντα ιατρό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

ΥΠΕΡΗΧΟΙ – TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΚΑΡΔΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

Διενεργούμε στο χώρο σας όλο το εύρος των υπερήχων-triplex σώματος.

Παραλαμβάνεται γνωμάτευση και cd εικόνων.

Δυνατότητα αποστολής της γνωμάτευσης στον θεράποντα ιατρό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ

Τα ράμματα, είναι μικρές θηλιές με λεπτό, ανθεκτικό νήμα διαφόρων τύπων. Ρόλος τους είναι να συγκρατούν την χειρουργική τομή.

Τα υλικά κατασκευής τους ποικίλουν από φυσικά έως και συνθετικά.

Έτσι, υπάρχουν διάφορα είδη ραμμάτων όπως: κλασσικά ράμματα,  “πεταλούδα” (μικρά κομμάτια αυτοκόλλητης ταινίας ή με ειδική κόλλα) και συρραπτικά δέρματος (μεγάλες χειρουργικές τομές πλην του προσώπου).

Συνήθως αφαιρούνται μετά από 7-10 ημέρες ή μετά από 10-14 ημέρες όταν εντοπίζονται πάνω στις αρθρώσεις.

ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ

Αναλαμβάνουμε αιμοληψίες στο χώρο σας ιδιωτικά ή μέσω ΕΟΠΥΥ σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να μετακινηθούν αλλά και σε ασθενείς που λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος (χημειοθεραπείες κ.λπ.) αποφεύγουν τις μετακινήσεις με σκοπό την αποφυγή επαφής με μεγάλο αριθμό ατόμων.

ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πραγματοποιούμε στο χώρο σας υποδόριες (SC), ενδομυϊκές (ΙΜ) και ενδοφλέβιες (IV) ενέσεις.